EKSKLUZIVNO! POLICIJA UOPĆE NE TRAŽI TODORIĆA: Gazde nema na Interpolovim tjeralicama!


Unatoč tome što je MUP objavio kako je za Ivicom Todorićem raspisan europski uhidbeni nalog, a potom i crvena Interpolova tjeralica, prvookrivljenog u aferi Agrokor nema na spisku traženih osoba u Interpolovoj evidenciji! Popis je javno dostupan na web stranici Interpola, a na popisu TRAŽENIH OSOBA nema najbogatijeg hrvatskog tajkuna. Prema objašnjenju sa stranica MUP-a o “potrebi javnog objavljivanja međunarodne tjeralice odlučuje policija, ovisno o operativnom interesu”.

Koji je to ‘operativni interes’ da Ivice Todorića nema na javno dostupnoj stranici Interpola, u MUP-u pojašnjavaju; 

“Ukoliko postoji interes da čim veći broj građana zna za raspisivanje tjeralice (ali ujedno i počinitelj i njegovi eventualni pomagači), ona će biti javno objavljena, ali ukoliko policija ne želi da osoba zna da je za njom raspisana međunarodna tjeralica, tada se tjeralica ne objavljuje javno, tj. na javno dostupnoj stranici Interpola i u ostalim medijima.U praksi zahtjev se podnosi u slučajevima kad traganje za osobom na nacionalnoj razini nije dalo rezultata ili u slučaju kad je policija došla do informacije da se potraživana osoba nalazi u inozemstvu”.

Prema tom objašnjenju, MUP nije javno objavio tjeralicu za Gazdom MUP kako on i njegovi pomagači ne bi znali da se za njim traga!?

I to unatoč tome što Gazda gotovo svakoga dana piše blog iz kojeg je evidentno da je izuzetno dobro upoznat sa svim događajima u Hrvatskoj koji se tiču njega i Agrokora.

Uz to,  svi  hrvatski i regionalni mediji su objavili MUP-ovu informaciju o raspisivanju tjeralice za Todorićem. Kolika je šansa da Gazda nema pristup TV-u kao ni internetu (mada piše blog). Da je tome čak i tako, kolika je šansa da mu informaciju o tjeralici za njime ne bi telefonski  dojavio netko od pomagača, rodbine ili prijatelja?

Sve to baca ozbiljnu sumnju na stvarnu želju hrvatskih vlasti da se pronađe Ivica Todorić. Puno je vjerojatnije da se radi o dobro izrežiranoj predstavi za javnost iza čega zapravo nema ništa. 

Interpol, Ivica Todorić


Loading…

Komentari
TEKST PROČITAN: 13,162 puta


TOP